Deputatul Daniel Constantin a declarat miercuri, referitor la informaţiile potrivit cărora Victor Ponta şi-a creat Guvernul cu fostul director al SRI George Maior că el nu a văzut nicio listă cu miniştri înainte şi că duminică, înainte de a se întâlni la Cornu el, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Crin Antonescu şi Eduard Hellvig, s-au văzut şi au discutat despre portofoliile de miniştri care urmau să revină la PNL, PC şi PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Eu n-am văzut nicio listă de miniştri, înainte de discuţia pe care am avut-o la Cornu, în ziua de duminică, dacă nu mă înşel acolo au fost câteva persoane - domnul Ponta, domnul Crin Antonescu, domnul Eduard Hellvig, domnul Dragnea şi cu mine. Fiecare având calităţi  politice şi era normal să fim acolo să discutăm de instalarea Guvernului. E adevărat, cu o zi înainte, când am mers la Braşov, Ponta ne-a prezentat în mare structura, nu s-a vorbit sub nicio formă de niciun nume, numele au fost discutate duminică şi nici atunci în amănunt pentru că era sarcina fiecărui lider de partid să meargă să obţină votul, să facă această discuţie în interiorul partidului din acre face parte”, a declarat Daniel Constantin, fost ministru ân Guvernul Ponta.

Constantin susţine că discuţiile au durat o jumătate de oră şi au fost legate de portofoliile care urmau să revină la PNL, PC şi PSD.

"A fost o discuţie foarte lungă, dar în linii mari ea a fost rezolvată în jumătate de oră vizavi de ce portofolii revin PNL, PC şi PSD-ului. Discuţia foarte lungă a fost legată de instalarea sau nu a dlui Liviu Dragnea în funcţia de ministru de Interne Aceasta a fost discuţia cea mai lungă în acea perioadă. Sigur că nici eu, nici Crin Antonescu n-am intervenit atunci foarte mult, era o problemă internă, e adevărat că unii încercau să tragă de partea lor pe ceilalţi care erau participanţi la discuţii. Dl Ponta n-a fost de acord cu numirea dlui Liviu Dragnea în funcţia de ministru de Interne. Au fost argumente pe care le-au discutat şi separat de noi, şi împreună, a continuat acesta.

Întrebat dacă în discuţiile de atunci s-a pomenit în vreun fel de implicarea SRI sau a lui Maior în desemnarea miniştrilor din Guvernul Ponta, deputatul a replicat: “Nu, sub nicio formă, atunci nu a fost nicio discuţie, nici în drumul nostru spre Braşov, cu o zi înainte, când nu a participat dl Dragnea şi nici în ziua respectivă nu s-a adus in discuţie SRI-ul sau numele George Maior. Nu a fost nicio listă, au fost lucruri pe care le-a prezentat Victor Ponta, a fost o paritate ACD-PSD care s-a pus pe masă. Postul de ministru de Interne a fost în dreptul PSD-ului şi după aceea sigur că au început discuţiile. Domnul Liviu Dragnea spunea că i se cuvine acest post, domnul Ponta nu a fost de acord, deci au fost discuţii în contradictoriu (...)”.

Daniel Constantin a afirmat că exista şi există şi acum "tendinţă păguboasă a unor politicieni să ia deciziile separat de alţii”.

"Existau şi atunci, există şi acum această tendinţă păguboasă a unor politicieni să ia deciziile separat de alţii, să se creeze bisericuţe. Atunc, a încercat domnul Dragnea oarecum să securizeze relaţia cu domnul Ponta, să ia numai împreună decizii, şi aşa mai departe. Dacă vă amintiţi, eu am participat la formarea Guvernului PSD-ALDE (...)”, a mai adăugat el.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marţi, la Antena 3, că fostul premier Victor Ponta i-ar fi "dat de înţeles” că a stabilit împreună cu fostul director al SRI George Maior componenţa guvernului USL în anul 2012 şi că Maior i-ar fi spus că Guvernul trebuie format din oameni "verificaţi”. Victor Ponta a reacţionat la scurt timp, afirmând, la B1 TV, că Dragnea minte şi că actualul lider al PSD "nu ştia cum să îi intre sub piele lui George Maior”, căruia "îi ducea cadouri”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.