Consiliul Local Sibiu va fi convocat în şedinţă extraordinară pentru ca unul dintre cei doi viceprimari să preia atribuţiile primarului suspendat din funcţie, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Primăriei Sibiu. Astrid Fodor va ataca în instanţă ordinul prefectului de Sibiu, privind încetarea mandatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 3 iulie,  Primăriei Municipiului Sibiu i-a fost comunicat ordinul Prefectului nr. 262 cu privire la încetarea mandatului de primar al doamnei Astrid Fodor, în contextul raportului Agenţiei Naţionale de Integritate cu privire la starea de incompatibilitate constată de această instituţie. Primăria Municipiului Sibiu va lua măsurile prevăzute de lege în acest caz. Astfel, Consiliul Local Sibiu va fi convocat pentru a mandata unul dintre viceprimarii municipiului cu atribuţiile primarului municipiului Sibiu”, a transmis, miercuri, Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Sursa citată a precizat că Astrid Fodor va ataca în instanţă ordinul prefectului.

”Până la judecarea pe fond a acestei acţiuni, primarul Astrid Fodor va cere în instanţă suspendarea efectelor Ordinului Prefectului Judeţului Sibiu”, a mai transmis Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Prefectul de Sibiu, Adela Munteanu, a semnat, miercuri, ordinul privind încetarea mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor. Aceasta a fost declarată în incompatibilitate, printr-o sentinţă definitivă a Înalte Curţi de Casaţie şi Justiţie. Fodor a făcut parte, pe vremea când era viceprimar, din consiliile de administraţie a două unităţi de învăţământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.