Filiala ieşeană a USR a decis excluderea consilierului Răzvan Timofciuc din partid, liderul organizaţiei motivând că Timofciuc a avut poziţionări publice ”neadecvate” la adresa partidului, dar şi pe fondul unor probleme de integritate ale acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul USR Iaşi, Ştefan Tănasă, a declarat, vineri, că decizia excluderii din partid a lui Răzvan Timofciuc a fost luată în cadrul Biroului Judeţean al filialei.

Tănasă a motivat că USR reprezintă ”un standard de integritate şi lucrează pentru binele comunităţii” şi că se impunea excluderea din Timofciuc din partid, din cauza ”poziţionărilor publice neadecvate din ultimul an, referitoare la USR Iaşi şi la colegii săi”.

Totodată, lui Timofciuc i se reproşează problemele de integritate, după ce Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că reprezentantul USR ”a săvârşit un conflict de interese în exercitarea mandatului de consilier local, prin votul dat în favoarea desemnării soţiei sale în Consiliul de Administraţie al unei unităţi de învăţământ”.

La rândul său, Răzvan Timofciuc susţine că excluderea sa din USR are legătură cu ”o reglare de conturi în interiorul partidului”, el anunţând că va contesta decizia la forurile statutare ale USR.

”Asta este răsplata că sunt cel mai activ consilier local şi că, în ultimii trei ani, m-am implicat pentru a-i reprezenta pe ieşenii care ne-au ales în 2020 de 100 ori mai mult decât cei doi mari ”conducători” de partid care au pus la cale această epurare. Am intrat în 2020 în USR cu speranţă şi încredere. Spiritul frumos al USR a fost confiscat de câţiva indivizi rupţi de realitate. Cei care au dus partidul la 14 la sută (ultimul sondaj făcut de USR) de la 30 la sută în 2020, care au au făcut ca mai mult de jumătate din consilierii locali să îşi dea demisia, cei care sunt responsabili de zeci de demisii ale unor membri valoroşi au găsit de cuviinţă că trebuie încă o epurare”, a afirmat Răzvan Timofciuc.

La sfârşitul lunii octombrie, consilierul USR Răzvan Timofciuc a solicitat demisia actualei conduceri a USR Iaşi, motivând că filiala a intrat într-o fundătură, după ce doi consilieri USR şi-au anunţat demisiile din partid.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.