Reprezentanţii USR au transmis că a fost agresat fizic consilierul local USR Daniel Răducanu şi tâlhărit de membrii familiei primarului PSD din Niţchidorf, judeţul Timiş. Nepotul primarului Dănuţ Drăghici l-a asaltat pe consilier cu pumnii, lovindu-l în faţă şi rupându-i un deget. Un alt individ, angajat al unei companii cu care Primăria Niţchidorf lucrează, i-a furat telefonul cu care Daniel Răducanu înregistra, mai arată sursa citată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totul s-a întâmplat sub privirile nepăsătoare ale fiului primarului, mai transmite USR în comunicatul de presă.

„Motivul pentru comportamentul huliganic al membrilor familiei primarului PSD este că Daniel Răducanu punea întrebări, în calitatea sa de consilier local, în legătură cu o groapă ilegală de gunoi de la marginea satului, unde diverse persoane din anturajul primarului aruncau de ceva timp deşeuri provenite din activităţi de demolare şi construcţie. Agresiunea a avut loc chiar lângă groapa ilegală de gunoi, unde consilierul local USR venise la sesizarea unui consătean care îl avertizase că urmează ca cineva să arunce alte gunoaie pe câmp”, precizează sursa menţionată.

Nu este prima oară când consilierul local USR din Niţchidorf şi familia acestuia sunt ameninţaţi şi hărţuiţi de primar sau de membrii familiei sale, mai spus reprezentanţii USR.

Există chiar şi un dosar penal deschis pe numele primarului după ce acesta l-a ameninţat pe Daniel Răducanu. În luna mai, ca urmare a unei sesizări făcute de consilierul USR, procuratura din Lugoj a făcut un desant împreună cu DIICOT la primăria condusă de Dănuţ Drăghici. Până acum, primarul PSD nu a păţit nimic.

USR Timiş trage un semnal de alarmă cu privire la ce se întâmplă în această comună şi cere ca autorităţile să îşi facă treaba. Este inacceptabil ca un consilier local, care acţionează cu bună-credinţă şi în interesul locuitorilor comunei, să fie supus unor astfel de abuzuri, iar familia sa să fie intimidată, ameninţată şi denigrată de apropiaţii primarului.

„Este absolut oribil şi inacceptabil ce s-a întâmplat şi există clar o responsabilitate politică a primarului PSD din Niţchidorf care trebuie să-şi dea demisia pentru ceea ce s-a întâmplat, iar familia lui şi angajaţii care au făcut acest lucru trebuie să plătească. Mă aştept ca această investigaţie să fie luată foarte în serios de Poliţie şi aici fac un apel la Ministrul de Interne să nu se muşamalizeze aceste lucruri.”, a afirmat Dominic Fritz, preşedintele USR Timiş.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.