Consilierii generali ai USR PLUS cer primarului general să retragă de pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri proiectul de buget, apreciind că acesta nu a fost corect fundamentat şi nici nu a fost discutat. Viceprimarul Horia Tomescu s-a declarat suprins să vadă că bugetul este estimat la 7 miliarde de lei, când toate discuţiile anterioare s-au referit la 4,5 – 5 miliarde de lei. ”Noi vrem să avem un buget realist. Nu este momentul să fim populişti”, a preciază viceprimarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a afirmat, marţi seară, într-o declaraţie de presă, că  echipa de consilieri generali USR PLUS a analizat bugetul propus spre aprobare de către primarul general.

”Actualul buget nu sprijină realizarea obiectivelor pe care le-am asumat”, afirmă Tomescu.

Potrivit acestuia, veniturile sunt estimate la 7 miliarde de lei.

”Am fost surprins să văd această sumă prinsă în buget, pentru că în toate discuţiile (...) sumele avansate au fost în jur de 4,5 – 5 miliarde de de lei. Am cerut notele de fundamentare. Răspunsul primit de la direcţiile din primărie a fost că primarul a interzis accesul consilierilor la orice fel de detalii care să explice forma actuală a veniturilor”, susţine viceprimarul.

Acesta crede că veniturile primăriei ”nu sunt realiste”, lucru cre s-a întâmplat şi în ultimii ani.

”Noi vrem să avem un buget realist. Nu este momentul să fim populişti (...) Nu putem aproba ceva ce nu a fost discutat (...) Cerem primarului să retragă proiectul ”, a mai afirmat Tomescu.

Consiliul General se reuneşte, miercuri, pentru a discuta bugetul pe anul 2021.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.