Biroul permanent al Senatului a decis aprobarea solicitării senatorilor USR de a îl chema pe şeful Guvernului Marcel Ciolacu la „Ora Prim-ministrului” la plenul de luni, pentru un alt plen de săptămâna viitoare. Senatorii USR au cerut ca şeful Executivului să ofere explicaţii privind măsurile de reformă fiscală propuse de Guvern şi impactul acestora. Astfel, premierul a fost chemat pentru plenul Senatului din 13 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii USR au transmis, într-un comunicat de presă, că acesta este „încă un act de sfidare al prim-ministrului la adresa Parlamentului, un reflex dictatorial din partea liderului PSD”.

„Ora Prim-ministrului rămăsese singura ocazie instituţională care le-ar fi permis românilor să afle care este situaţia finanţelor ţării. Dar Marcel Ciolacu se ascunde, pentru că nu vrea ca românii să ştie că guvernarea PSD-PNL a golit bugetul statului. Marcel Ciolacu evită să vină în Parlament, refuză rectificarea bugetară, iar ţara trăieşte din fondul de rezervă, care poate fi folosit doar în caz de cataclism şi catastrofă. Adevărul e că o catastrofă mai mare decât actualul guvern nu există”, a declarat liderul senatorilor USR Radu Mihail.

Prin urmare, în Biroul permanent al Senatului de luni a fost decisă retransmiterea solicitării USR către premierul Marcel Ciolacu pentru săptămâna viitoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.