Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, duminică, o Hotărâre privind acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, Ucrainei şi Republicii Moldova, prin ajutoare constând în alimente şi combustibil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hotărârea  nr. 14 din 06.03.2022 privind acordarea de asistenţă internaţională, cu titlu gratuit, Ucrainei şi Republicii Moldova prevede că ajutoarele vor fi acordate din din stocurile constituite ca rezerve de stat aflate în administrarea 2 Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS). 

Potrivit Hotărârii, ajutoarele vin în urma degradării situaţiei de securitate din Ucraina care a generat o lipsă acută a alimentelor, carburanţilor, medicamentelor şi bunurilor de strictă necesitate, precum şi exodul masiv al populaţiei din zonele afectate ce a determinat apariţia unei crize umanitare, ţinând cont de solicitările de sprijin adresate de autorităţile ucrainene care vizează acordarea de bunuri de strictă necesitate şi primă urgenţă, precum şi de autorităţile din Republica Moldova care se confruntă cu un deficit de resurse suplimentare ce nu pot fi acoperite din mijloace proprii, ca urmare a afluxului de persoane nevoite să plece din Ucraina şi pentru a reduce impactul crizei în sfera energiei. 

Ajutoarele constau în conserve, ulei, paste fainoase, lapte praf, făină, zahăr, orez, mălai, apă, benzină şi motorină.  

Ajutoarele pentru Republica Moldova constau în combustibil. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.