Comisiile parlamentare de cultură audiază luni candidaţii nominalizaţi pentru patru locuri vacante în CNA, deputatul Iulian Bulai, preşedinte al comisiei de cultură de la Cameră, afirmând că noii membri vor readuce în CNA profesionalismul şi corectitudinea de care este nevoie în media românească.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mâine, de la ora 15:00, propunerile pentru cele 4 poziţii vacante din cadrul Consiliului vor fi audiate în Comisiile pentru Cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. Manipularea, conspiraţiile, negaţioniştii şi lipsa deontologiei jurnalistice ar trebui să fie tratate diferit şi sancţionate, conform legii, începând de marţi”, a anunţat pe Facebook Iulian Bulai (USR PLUS), preşedintele Comisiei de cultură din Camera Deputaţilor.
El îşi exprimă încrederea că că cei 4 noi membri ai Consiliului vor readuce în CNA profesionalismul şi corectitudinea de care este nevoie în media românească.
”Vă rog, doar, să mai aveţi răbdare 2 zile. Pentru că lucrurile se schimbă. Decenţa, informarea corectă şi respectarea legii trebuie să devină normele după care toate redacţiile din peisajul audiovizual românesc – unde CNA este unica autoritate de reglementare – să îşi conducă activitatea”, afirmă Bulai, care precizează că CNA va deveni funcţional începând de marţi, când noii membri ai Consiliului vor fi votaţi în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
USR PLUS îl propune pe Mircea Toma, preşedintele ActiveWatch, pentru poziţia de membru CNA.
Europa Liberă a relatat la începutul acestei luni că favoriţi pentru a ocupa celelalte posturi sunt Dorina Rusu, care a mai fost membru CNA şi al cărei mandat s-a încheiat în februaie, susţinută de preşedintele Klaus Iohannis şi Ionel Palăr şi Valentin Jucan, propuşi de PNL.
 
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.