Comisia juridică a Camerei Deputaţilor l-a sancţionat pe deputatul Andi-Gabriel Grosaru cu reducerea duratei luării de cuvânt la 10 secunde per intervenţie pe o perioadă de două luni, în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor. Pe 20 septembrie, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale a sesizat Biroul permanent al Camerei pentru a lua măsurile disciplinare care se impun faţă de deputatul neafiliat Andi-Gabriel Grosaru, pe motiv că acesta a afirmat, în plenul din 5 septembrie, că în acest grup parlamentar „avem nişte entităţi care nici măcar vertebrate nu sunt şi nici măcar nu reprezintă pe nimeni”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Membrii Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi au analizat prevederile din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat. În urma dezbaterilor, membrii comisiei au hotărât cu majoritate de voturi ca domnului deputat Andi-Gabriel Grosaru să i se aplice prevederile de la art. 248 alin. (1) litera h), şi anume: reducerea duratei luării de cuvânt la 10 secunde/intervenţie pe o perioadă de 2 luni în cadrul şedinţelor Camerei Deputaţilor, începând cu ziua aplicării sancţiunii disciplinare pentru săvârşirea abaterii prevăzute la art. 159 alin. (6) teza a II-a”, arată raportul Comisiei juridice a Camerei.

Grupul minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilora precizat, în sesizare, că Grosaru a afirmat următoarele: „Într-adevăr, în acest COM este vorba despre recomandări ale Consiliului. Este vorba despre încurajarea cercetării ştiinţifice, este vorba despre pescuit, este vorba despre vulnerabilităţile rechinilor, ţestoaselor. Dar nu ştiu să fi existat rechini sau ţestoase în Moldova sau în Rusia. De altfel, aceste animale sunt reprezentative în domeniul lor. Rechinii, ţestoasele sunt vertebrate, de altfel, ele reprezintă ceva. Ceea ce este important este că în fostul grup parlamentar al minorităţilor naţionale avem nişte entităţi care nici măcar vertebrate nu sunt şi nici măcar nu reprezintă pe nimeni”.

Parlamentarii grupului minorităţilor naţionale au mai subliniat că „nu este prima dată când domnul Grosaru face de la tribuna Parlamentului şi, în perioada în care a fost membru al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi, de la microfonul Comisiei, afirmaţii jignitoare la adresa unor minorităţi naţionale reprezentante în grupul nostru parlamentar sau la adresa unor deputaţi membri ai grupului”.

Prin urmare, grupul minorităţilor naţionale consideră că „această hărţuire la care este supun din partea domnului Grosaru trebuie să înceteze şi că după ani în şir în care am încercat, fără succes, să gestionăm această problemă, singurul mod pe care îl vedem a mai putea schimba ceva este sancţionarea domnului Grosaru ori de câte ori atacă grupul sau pe membrii săi”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.