Comisia juridică a Senatului a amânat, marţi, dezbaterea proiectului de lege privind graţierea. Senatorul PSD Şerban Nicolae, autorul controversatelor amendamente prin care ar putea fi graţiate inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie, a propus ca actul normativ să fie dezbătut pe 21 martie, menţionând că nu este exclusă respingerea proiectului de lege.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa de marţi a Comisiei juridice s-a axat pe dezbaterea modificării Legii 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate, astfel că pentru Legea graţierii a mai rămas puţin timp până la ora programată pentru încheierea şedinţei, ora 18. În consecinţă, Şerban Nicolae, preşedintele comisiei, a propus amânarea dezbaterilor

”Proiectul (privind graţierea – n.red.) să îl reluăm peste două săptămâni. Este un proiect la care s-au depus amendamente. Se graţiază pedepsele, nu persoanele, pedepse stabilite prin hotărâri definitive. Nu se exclude varianta în care nu se va finaliza acest proiect legislativ cu un raport de admitere”, le-a spus Şerban Nicolae colegilor din comisia juridică a Senatului.

Deşi senatorii jurişti trebuiau să discute marţi proiectul de lege privind graţierea, ei au amânat acest lucru la propunerea lui Şerban Nicolae. El a explicat că nu e nicio grabă pentru dezbaterea legii graţierii deoarece termenul de adoptare tacită a actului normativ se împlineşte abia peste o lună şi jumătate, pe 25 aprilie. 

În şedinţa din 21 martie urmează să fie dezbătute amendamentele depuse de parlamentari la proiectul de lege elaborat de către Guvern.

Senatorul PSD, Şerban Nicolae, a depus, luni, un amendament la proiectul de lege privind graţierea, aflat în dezbatere în Comisia juridică de la Senat, prin care condamnaţii pentru luare şi dare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu pot fi graţiaţi. El a explicat că nu crede că ”cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat în condiţii de igrasie, de igienă precară”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.