Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, duminică, Hotărârea privind scoatere de la rezervele de stat a unor construcţii uşoare din elemente modulate şi a unor bunuri materiale şi mijloace de cazarmament pentru sprijinirea cetăţenilor străini şi apatrizi care sosesc din Ucraina pe teritoriul municipiului Bucureşti şi a judeţelor Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Hotărârea a fost adoptată având în vedere solicitările Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale precum cele ale Instituţiei Prefectului municipiului Bucureşti şi Instituţiei Prefectului din judeţele Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui, referitoare la alocarea unor construcţii uşoare din elemente modulate şi a unor bunuri de strictă necesitate pentru sprijinirea cetăţenilor străini şi apatrizi care sosesc din Ucraina pe teritoriul judeţelor menţionate. De asemenea, s-a luat în considerare degradarea situaţiei de securitate din Ucraina care a generat exodul masiv al populaţiei din zonele afectate şi deplasarea acestora către statele vecine determinând astfel apariţia unei crize umanitare reprezentată în principal de nevoia acută de a asigura nevoile de bază ale acestor persoane, respectiv cazare, hrană şi condiţii minime de igienă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.