Fostul deputat PNL Cristina Pocora, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, anunţă că CNA a adoptat o propunere de invita Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Externe să prezinte cât mai repede clipuri de informare privind înscrierea online pentru votul prin corespondenţă sau la secţii mai apropiate de domiciliu. Aceste clipuri urmează să fie recomandate pentru difuzare ca mesaj de interes public pe posturile de radio şi tv. "Este vară, mulţi români din diaspora se află în vacanţă acasă şi pot afla mai uşor. În plus, dacă oamenii nu se înregistrează on-line până pe 11.09.2019, orice informare din perioada de campanie va fi inutilă şi o risipă de bani. Să facem lucrurile cum şi când trebuie!", afirmă Pocora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"11 Septembrie 2019 este termenul până la care cetăţenii români din străinătate se pot înscrie on-line pe www.votstrainatate.ro pentru ca, începând cu alegerile prezidenţiale din această toamnă, să poată vota prin corespondenţă sau la secţii mai apropiate de domiciliul lor. Câţi dintre ei au fost informaţi de aceste modificări ale legii?", arată Cristina-Ancuţa Pocora, într-o postare pe Facebook.

Fostul deputat PNL, acum membru al CNA, consideră că, în această perioadă, toate instituţiile cu atribuţii în domeniu trebuie să comunice sau să susţină transmiterea acestui mesaj, ca gest de respect pentru cetăţenii români care locuiesc în străinătate.

"În acest sens a fost şi propunerea făcută de mine, ieri, în #CNA şi adoptată în unanimitate, de a transmite invitaţia către Autoritatea Electorală Permanentă şi către Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania să prezinte cât mai repede clipuri de informare pe această temă, pe care CNA să le recomande cu celeritate spre difuzare în regim de «mesaj de interes public» posturilor de radio şi tv. Este vară, mulţi români din diaspora se află în vacanţă acasă şi pot afla mai uşor. În plus, dacă oamenii nu se înregistrează on-line până pe 11.09.2019, orice informare din perioada de campanie va fi inutilă şi o risipă de bani. Să facem lucrurile cum şi când trebuie!", afirmă Pocora.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.