Poliţiştii clujeni fac, duminică, cercetări în urma unei sesizări depuse de către UDMR la Biroul Electoral Judeţean, aceştia reclamând că mai mulţi alegători au primit SMS-uri prin care erau îndemnaţi să voteze formaţiunea şi "să scoată ungurii din Parlament”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform sesizării depuse la BEJ Cluj, UDMR reclamă faptul că Partidul România Unită a continuat campania electorală şi în ziua votului, îndemnând alegătorii, prin intermediul unor SMS-uri, să voteze această formaţiune.

Astfel, potrivit documentului, mesajul era: "Ieşiţi, români, la vot, să scoatem ungurii din Parlament. Acum ori niciodată. Votaţi PRU. Garda lui Ţepeş”.

"Mesajul este şi unul care promovează ura şi intoleranţa faţă de comunitatea maghiară. Potrivit prevederilor legale, în campania electorală sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de defăimare şi învrăjbire etnică. Considerăm că, prin acest mesaj, alegătorii sunt îndemnaţi să voteze o anumită formaţiune în detrimentul reprezentării unei comunităţi etnice”, se mai arată în sesizarea UDMR.

Reprezentanţii IPJ Cluj au explicat că sesizarea va fi verificată de către poliţişti.

"Am primit de la BEJ Cluj o sesizare. Poliţiştii clujeni au început verificări în cazul acestei sesizări depuse de o formaţiune politică referitoare la continuarea campaniei electorale de către altă formaţiune în ziua votului. La finalul verificărilor se vor comunica rezultatele acestora”, a explicat reprezentantul IPJ Cluj.

De asemenea, PMP a sesizat BEJ Cluj în legătură cu continuarea campaniei electorale prin intemediul unei reţele de socializare, unde o persoană a postat mesaje în favoarea PNL, o altă serie de cercetări fiind acum efectuate şi în această speţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.