Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, afirmă că unii funcţionari ai Primăriei au refuzat să ofere Direcţiei Naţionale Anticorupţie documente solicitate în legătură cu studii de fezabilitate achiziţionate de Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1. "Acum, înţeleg că la serviciul Achiziţii Publice că încă mai lucrează nişte oameni apropiaţi de fostul primar Vanghelie şi care se fac că nu găsesc documentele solicitate de procurori. Am o singură propunere pentru ei: faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie", susţine Armand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De ce este importantă reorganizarea administrativă şi ce legătura are cu linşajul mediatic la adresa mea coordonat obsesiv în ultimele zile pe televiziunile/ publicaţiile apropiate vechii conduceri? Studiu de caz: Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 (AUIPUSP). La AUIPUSP erau doamnele şi domnii despre care v-am spus că aveau abonamente telefonice de 75 € / lună, la AUIPUSP s-a făcut celebra achiziţie descoperită de mine anul trecut în ziarul Bursa la rubrica ''Diverse'', în valoare de 93 de milioane de lei, pentru tabletele supraevaluate achiziţionate de vechiul primar prin procedură proprie, fără SICAP. Dar asta nu e tot.", a scris, duminică, pe Facebook, Clotilde Armand.

Ea a menţionat că, înainte de a deveni primar, a depus, împreună cu colegii din USR, o plângere la DNA pentru că AUIPUSP a atribuit direct, fără licitaţie, 71 de contracte unei firme pentru studii de fezabilitate şi expertize tehnice.

"9 milioane de lei a primit firma Be Home Concept de la AUIPUSP pentru aceste studii. De ce am făcut această plângere la DNA atunci? Pentru că studiile acestea erau copy-paste, pentru că această direcţie a atribuit fără licitaţie aceste sume enorme unor firme de apartament în regim de urgenţă. Ce ştim despre firma Be Home Concept? Mai nimic. Ştiu doar că a remodelat vila lui Vladimir Plahotniuc. Interesant, nu?", a susţinut primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a afirmat că, până ca ea să ajungă primar, această direcţie a Primăriei Sectorului 1 a funcţionat "ca o fortăreaţă" şi că "nimeni din primărie nu ştia ce se întâmplă acolo, nimeni nu ştia cine o conduce de fapt".

"Zilele trecute am aflat de la Direcţia Juridică că procurorii DNA au solicitat de la mai multe departamente documente privind studiile de fezabilitate achiziţionate de AUIPUSP, încă de anul trecut. Iar unii funcţionari ai primăriei au refuzat să le trimită. Acum, înţeleg că la serviciul Achiziţii Publice că încă mai lucrează nişte oameni apropiaţi de fostul primar Vanghelie şi care se fac că nu găsesc documentele solicitate de procurori. Am o singură propunere pentru ei: faceţi bine şi găsiţi documentele sau zburaţi instant din primărie", a subliniat Armand.

Ea a menţionat, legat de AUIPUSP, că av reuşit să desfiinţeze această direcţie şi a adus-o în Aparatul de Specialitate al Primăriei.

"Gata cu licitaţii cu dedicaţie şi cu funcţionari publici corupţi. Înţelegeţi acum miza linşajului mediatic? Nu sunt eu, sunt milioanele de lei pierdute de unii abonaţi la banii primăriei. Continuăm", a conchis Clotilde Armand.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.