Candidata USR PLUS pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, anunţă că va face demersuri pentru ca cei care se fac vinovaţi pentru ceea ce a numit ”tentativa de fraudă” la votul din 27 septembrie să fie pedepsiţi. Ea spune că, încă de la începutul mandatului său, va cere un audit în Primăria Sectorului 1 pentru a vedea unde sunt banii publici ”care nu au fost investiţi, dar au dispărut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi ce spunem este că a fost tentativă de fraudă, dar nişte lucruri au fost certe, faptul că procesele verbale care s-au închis după numărarea voturilor, aceste procese verbale sunt semnate de toţi reprezentanţii partidelor sunt corecte, faptul că au diferit cu un vot două voturi astea nu sunt nereguli, sunt nişte discrepanţe obişnuite normale, care pot fi rezolvate. Toate discrepanţele mici sunt rezolvate, la ora actuală, toate procesele verbale care au fost corecte, care au fost închise după numărarea voturilor în faţa tuturor delegaţilor, aceste procese verbale sunt închise, sunt încărcate, sunt transparente, sunt vizibile pe site-ul AEP, aşa că aceste tentative de fraudă sunt depăşite. Va trebui să fie o anchetă care să fie dusă până capăt, vom insista ca oamenii care au făcut aceste tentative să fie pedepsiţi. Nereguli care ar avea acum un impact asupra procesului electoral nu sunt e totul corect procesele verbale nimeni nu cred că le contestă, au fost încărcate în aplicaţie, puteţi să le regăsiţi pe internet, toate secţiile de vot, toţi preşedinţii, toţi operatorii au fost de acord cu cifrele care sunt pe internet, procesul poate să meargă mai departe” a afirmat Clotilde Armand miercuri seară, într-o intervenţie la Digi 24.

În ceea ce priveşte avocatul care a vorbit în ultimele ore în numele primarul în funcţie Dan Tudorache Armand a spus că este un avocat „abonat la banii publici” şi că acesta l-a reprezentat pe edilul în funcţie în procesele împotriva sa.

Armand a precizat că îşi va începe mandatul cu un audit care să arate unde sunt toţi banii publici „care nu au fost investiţi, dar au dispărut”, iar rezultatele acestuia să fie făcute publice.

Ea spune că vrea în Primărie „oameni liberi, nu prizonierii unor interese”, iar regulile vor fi „transparenţa, să îi servim pe cetăţeni”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.