Nicolae Ciucă a anunţat că le-a prezentat liberalilor, în Biroul Politic Naţional al PNL de vineri de la Sinaia, evoluţia procesului de fuziune prin absorbţie cu ALDE. Întrebat ce vrea să spună prin faptul că PNL este dispus la crearea unui pol politic de centru-dreapta, în contextul în care USR, Forţa Dreptei şi PMP critică partidul, Ciucă a răspuns că formaţiunea pe care o conduce are deschiderea de „a se aşeza la masa discuţiilor” cu toate forţele de dreapta. „Când vine vorba de axa principală a dreptei în România există un singur partid. De 148 dde ani, PNL a reprezentant şi reprezintă ambiţia politică pentru tot ceea ce a însemnat dezvoltarea României, pentru tot ceea ce înseamnă asumarea transformării şi modernizării României pe termen mediu şi lung”, a mai explicat preşedintele liberal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În şedinţa de astăzi (Biroul Politic Naţional al PNL de vineri - n.r.) am prezentat evoluţia procesului de fuziune prin absorbţie a ALDE. De asemenea, am discutat deschiderea PNL pentru toţi cei care cred în valorile PNL, valorile de dreapta şi când vine vorba de axa principală a dreptei în România există un singur partid. De 148 dde ani, PNL a reprezentant şi reprezintă ambiţia politică pentru tot ceea ce a însemnat dezvoltarea României, pentru tot ceea ce înseamnă asumarea transformării şi modernizării României pe termen mediu şi lung. Ca atare, toate forţele de dreapta care au înţeles şi înţeleg această deschidere şi menirea PNL, pot să vină să ne aşezăm la masa discuţiilor”, a afirmat Nicolae Ciucă, înrebat vineri la Sinaia ce înseamnă coagularea polului de dreapta, în viziunea PNL, ţinand cont că USR lansează un atac asupra PNL , precum şi Forta Dreptei şi PMP, iar cele trei partide vor împreună pol politic de dreapta.

Chestionat dacă AUR este partid de dreapta, Nicolae Ciucă a răspuns: „Nu. Un pic mai devreme am vorbit despre valorile UE, valorile euroatlantice”.

„Toată această deschidere este pentru partidele care respectă cu sfinţenie valorile democratice, valorile în care PNL crede, valorile UE, pentru că trebuie să spunem tuturor cetăţenilor români care au fost beneficiile pentru ţara noastră din momentul în care noi am intrat în UE. Astăzi România este ţara cu cel mai mare ritm, cu cea mai mare dinamică de dezvoltare economică – 800% şi toate acestea s-au întâmplat din momentul în care am aderat la UE”, a completat liderul liberalilor.

Consiliul Naţional al Forţa Dreptei a decis, marţi, să declanşeze demersurile absolut necesare pentru constituirea polului de centru-dreapta, alternativa politică de care România are nevoie.

Astfel, liderul partidului, Ludovic Orban, a fost mandatat să stabilească, de comun acord cu preşedintele USR şi preşedintele PMP, iniţierea oficială a discuţiilor pentru constituirea alianţei de centru-dreapta în perspectiva alegerilor care vor avea loc în anul electoral 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.