Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, într-un mesaj video transmis la cea de-a 22-a ediţie a formatului Parliamentary Intelligence-Security Forum, care are loc la Palatul Parlamentului, că România rămâne unul dintre cei mai activi susţinători ai parcursului european al Ucrainei. El a mai spus că Războiul din Ucraina s-a transformat într-un lung război de uzură şi distrugere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Războiul din Ucraina s-a transformat într-un lung război de uzură şi distrugere. Acesta este departe de a fi un război din secolul XXI, deoarece foloseşte bombe neghidate care distrug clădiri, magazine, mall-uri, spitale şi grădiniţe. Mai mult, războiul lui Putin în Ucraina a contestat direct ordinea bazată pe reguli", a declarat prim-ministrul.

Premierul a arătat că ”România rămâne unul dintre cei mai activi susţinători ai parcursului european al Ucrainei, iar recunoaşterea recentă a statutului de candidat la aderarea la UE, alături de Republica Moldova, este un semn concret de speranţă pentru cei care şi-au asumat opţiunea bazată pe libertate şi valori democratice”. 

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield


El a precizat că România şi-a intensificat eforturile pentru a ajuta Ucraina să exporte cerealele, reuşind să dubleze cu succes cantităţile”.

”Continuăm să ne mobilizăm pe drumurile, căile ferate şi porturile noastre la Dunăre şi la Marea Neagră, acordând prioritate fluxurilor dinspre Ucraina sau prin Republica Moldova", a spus Ciucă. 

El menţionat că, de la începutul războiului din Ucraina, pe 24 februarie, peste 1.400.000 de ucraineni au intrat în România, iar peste 100.000 au decis să rămână în ţara noastră. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.