Premierul Nicolae Ciucă a afirmat că deja ne afectează războiul Rusiei împotriva Ucrainei, atât la nivel economic, cât şi psihologic. Şeful Executivului a adăugat că „România, odată ce a intrat în NATO, şi-a asigurat o centură de securitate care îi permite să mizeze pe propria capacitate de apărare” deoarece „nu pe principiul frica păzeşte bostănăria, dar e bine să avem o umbrelă de protecţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Războiul de la graniţă deja ne afectează. Vedem care sunt efectele economice, vedem care sunt efectele psihologice, pentru că fiecare om în momentul în care ştie că în proximitate există un război şi de o asemenea amploare are temeri legate de probabilitatea extinderii lui. Ceea ce vreau să transmit este următorul aspect. România, odată ce a intrat în Alianţa Nord-Atlantică, şi-a asigurat o centură de securitate care îi permite să mizeze pe propria capacitate de apărare şi am reuşit odată cu asumarea de către preşedintele României a alocării procentului de 2%, începând cu anul 2017, din produsul intern brut pentru bugetul apărării, în felul acesta făcându-se paşi importanţi în dotarea armatei române. Şi această alocare va creşte, pentru că asta este situaţia. Şi nu creşte doar la noi, în toate ţările europene. Cu toţi omologii cu care am avut întâlniri se discută foarte serios pe tema reevaluării capacităţilor militare, reevaluării capacităţii industriei de apărare, astfel încât să putem să avem asigurate toate echipamentele şi mijloacele necesare ca în caz de nevoie, să dea Dumnezeu să nu fie nevoie niciodată, dar ştiţi cum este, nu pe principiul «frica păzeşte bostănăria», pentru că nu este cazul, dar e bine să avem tot timpul o umbrelă de protecţie. Iar umbrela de protecţie, aşa cum spuneam, vine pe de-o parte din interior prin măsurile pe care noi le-am luat, iar de cealaltă parte vine prin această apartenenţă a noastră la Alianţa Nord-Atlantică şi măsurile care s-au luat la nivelul Alianţei Nord-Atlantice”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat joi la RTV cum ne-ar afecta războiul Rusiei împotriva Ucrainei şi dacă românii ar trebui să îşi facă griji cu privire la extinderea acestui război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.