Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa Executivului, că principalii indicatori în baza cărora se vor distribui sumele la rectificare vor fi cei legaţi de execuţia bugetară şi modul în care s-au realizat investiţiile, precum şi reducerea cheltuielor cu 10% la bunuri şi servicii, pentru a se asigura o sumă la fondul de rezervă, pentru situaţii neprevăzute. Premierul a spus că rectificarea se va finaliza până la jumătatea lunii august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Executivului a mai anunţat că va exista o decizie finală, până la jumătatea lunii august, privind rectificarea bugetară. 

”Vreau să spun de la bun început, tuturor, că principalii indicatori în baza cărora vom asigura, vom distribui sumele, în interiorual procesului de rectificare vor fi cei legaţi de execuţia bugetară, în prima jumătate a anului şi modul în care s-au realizat investiţiile, ţinând cont de asemenea de un indicator foarte important pe care l-am asumat şi anume reducerea cheltuielor cu 10% la bunuri şi servicii astfel încât să ne asigurăm la fondul de rezervă o sumă pe care să putem să o folosim în funcţie de situaţiile neprevăzute”, a spus Ciucă. 

Premierul a arătat că ”s-a văzut cât se poate de limpede că dinamica tuturor acestor situaţi iimpune de la sine să avem o rezervă consistentă ca să putem să intervenim când este cazul”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.