Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că România nu-şi permite să piardă niciun eurocent din banii europeni, aşa că sunt periodic analizate jaloanele şi ţintele din PNRR, pentru a fi pregătite cererile de plată 3 şi 4.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, despre ultima şedinţă a Comitetului interministerial care se ocupă de PNRR.

”Am analizat fiecare jalon şi ţintă în parte, atât în ceea ce priveşte nivelul de îndeplinire, cât şi în ceea ce privelte măsurile pe care trebuie să le luăm în continuare, astfel încât să ne asigurăm că cererea de plată nr 2 va fi aprobată de Comisie”, a declarat premierul.

Acesta a explicat că, de asemenea, se pregătesc ţintele şi jaloanele pentru cererile de plată nunmărul 3 şi 4.

”Am stabilit ca, până la finele lunii, acolo unde sunt aspecte care trebuie clarificate cu Comisia, să avem un plan de acţiune concret, pe care fiuecare dintre coordonatorii de reformă îl va prezenta şi şedinţa de Guvern”, a mai declarat premierul.

”Am stabilit ca toate elementele care necesită clarificare să fie foarte transparent şi oportun soluţionate. Planul de acţiune la nivel guvernamental va fi discutat şi agreat cu Comisia”, a adăugat Ciucă.

Acesta cere ca toţi banii europeni să fie absorbiţi.

”Nu ne permitem să pierdem niciun eurocent din fondurile alocate de către Uniunea Europeană. Sunt banii care au asigurat, atât derularea reformelor, cât şi susţinerea economiei, dezvoltarea mediului antreprenorial şi atragerea de investiţii, astfel încât să putem discuta de predictibilitate şi stabilitate şi să ne facem planuri pentru viitor”, a mai afirmat premierul.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.