Premierul Nicolae Ciucă afirmă, joi, într-o postare pe Facebook, că la doar trei luni de la inaugurarea primului drum expres din România, cel care va lega Piteşti de Craiova, numărul de kilometri daţi în folosinţă s-a dublat. El precizează că drumul expres, care are acum 40 de kilometri, marchează începutul marilor proiecte de infrastructură pe care Guvernul le pregăteşte în această zonă a ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La doar trei luni de la inaugurarea primului drum expres din România, cel care va lega Piteşti de Craiova, numărul de kilometri daţi în folosinţă s-a dublat. Celor 18,5 km deschişi traficului în aprilie, li se adaugă acum încă 21,4 km, care permit parcurgerea distanţei Balş-Slatina în regimul unui drum de mare viteză. După Balş, Slatina este al doilea oraş de pe traseul DEx12 care scapă de traficul greu de pe străzi. În plus, noul pod peste Olt va permite reparaţiile necesare pentru podul DN65”, afirmă premierul în postare. 
 
Potrivit lui Nicolae Ciucă, ”drumul expres, care are acum 40 de kilometri, marchează începutul marilor proiecte de infrastructură pe care Guvernul le pregăteşte în această zonă a ţării”.
 
”Urmează finalizarea lucrărilor la tronsoanele 3 şi 4, care leagă Slatina de Piteşti şi de autostrada A1, dar şi la tronsonul 1 Craiova-Balş. În viitor, după finalizarea proiectului unui nou drum de mare viteză Craiova-Lugoj, infrastructura din Oltenia va avea o axă de transport rutier Est-Vest, un stimulent major pentru dezvoltarea economiei locale”, mai afirmă prim-ministrul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.