Premierul Nicolae Ciucă a salutat faptul că Parlamentul bulgar a validat marţi un Guvern proeuropean condus de prim-ministrul Nikolay Denkov şi a adăugat că Executivul român este pregătit şi dornic să continue cooperarea strânsă cu Bulgaria, ţară vecină şi partener strategic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Felicitări şi cele mai bune urări premierului Nikolay Denkov şi echipei sale. Guvernul României este pregătit şi dornic să continue cooperarea strânsă cu Bulgaria, vecinul nostru şi partenerul strategic. Provocările actuale, câtşi oportunităţile necesită şi mai multă cooperare între România şi Bulgaria”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Twitter.

Parlamentul bulgar a validat marţi un Guvern proeuropean, în urma unui compromis anevoios între primele două partide parlamentare, după mai bine de doi ani de instabilitate şi cinci rânduri de alegeri în această ţară săracă din Balcani, relatează AFP.

Noul Guvern bulgar condus Nikolay Denkov de vrea să reformeze justiţia, în vederea unei îmbunătăţiri a luptei împotriva corupţiei, şi şi-a stabilit ca obiectiv să adere „cât mai rapid” la zona euro şi la spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.