Premierul Nicolae Ciucă a precizat că este foarte importantă vizita surpriză a preşedintelui SUA Joe Biden la Kiev şi transmite un mesaj de solidaritate faţă de Ucraina, indiferent de evoluţia situaţiei în teren.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Este o vizită foarte importantă care transmite mesajul de solidaritate şi continuare a sprijinului pe care comunitatea internaţională îl va acorda Ucrainei, indiferent de evoluţia situaţia din teren”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat despre subiect, la finalul BEX al PNL de luni.

Preşedintele Joe Biden a ajuns luni dimineaţă într-o vizită-surpriză la Kiev, informează The Guardian. Biden a zburat în Ucraina pe timp de noapte, întunericul fiind un atu, iar călătoria sa a fost ţinută secretă timp de 24 de ore.

„Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, care a sosit în Ucraina pentru prima dată de la începutul invaziei ruseşti la scară largă. Şeful statului s-a întâlnit cu distinsul oaspete la intrarea în Palatul Mariinski din centrul capitalei. După prezentarea membrilor delegaţiilor ucraineană şi americană, preşedinţii Ucrainei şi Statelor Unite au avut o convorbire tete-a-tete”, arată comunicatul de presă al preşedinţiei ucrainene.

Volodimir Zelenski a remarcat că vizita lui Joseph Biden este un semnal extrem de important de sprijin pentru Ucraina şi ucraineni, mai indică sursa citată. „Vă mulţumesc foarte mult, domnule preşedinte. Acesta este un moment important de sprijin pentru Ucraina", a spus el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.