Premierul Nicolae Ciucă a declarat că speră ca votul final pentru aderarea României la Schengen să fie unul pozitiv, în Consiliul JAI de joi. Şeful Executivului a adăugat că este necesar ca şi Austria să înţeleagă că este nevoie de o soluţie la problema migraţiei, „nu neapărat una tehnică, pentru că este foarte clar că există disponibilitate pentru aceasta, ci şi o soluţie politică”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Înainte de a intra în agenda zilei, am să fac referire la subiectul cel mai fierbinte care are loc în acest moment când se desfăşoară la Bruxelles şedinţa Consiliului JAI. Acolo este dezbătută şi se negociază aderarea României la spaţiul Schengen. Faţă de comunicatul pe care l-am dat ieri nu a apărut niciun fel de modificare. Ne exprimăm în continuare încrederea că, aşa cum toate ţările europene, mai puţin Austria, au înţeles şi susţin aderarea pe merit a ţării noastre la Schengen, vom avea un vot în final. Vot care sperăm să fie unul pozitiv, iar în momentul în care vom avea finalizat acest Consiliu, sigur vom ieşi şi vom face comunicatul în concordanţă cu decizia care va fi luată la şedinţa Consiliului JAI”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de joi a Guvernului.

Premierul a adăugat că „este foarte important să înţelegem că România a făcut eforturi pentru a îndeplini toate cerinţele şi standardele aqui-ului Schengen”.

„Acest lucru a fost confirmat de facto de către comisiile de verificare în lunile octombrie şi noiembrie şi de celelate activităţi desfăşurate de ţara noastră pentru că susţinem ferm tot ceea ce înseamnă valori europene şi vom continua să susţinem şi să îndeplinim valorile europene. Faptul că în acest moment cu toţii recunoaştem că există o problemă legată de migraţie, trebuie totuşi ca împreună să găsim şi soluţii. Doar prezentarea problemei nu rezolvă situaţia. Ca atare, avem nevoie ca şi Austria să înţeleagă că este nevoie de o soluţie, nu neapărat una tehnică, pentru că este foarte clar că există disponibilitate pentru aceasta, ci şi o soluţie politică”, a mai spus Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.