Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat miercuri despre breşa de securitate de la Camera Deputaţilor că este o dovadă în plus că avem nevoie ca toate instituţiile statului să îşi gestioneze şi să investească în tot ceea ce înseamnă aceste platforme integrate de funcţionare a instituţiilor în digital şi să atragem cât mai mulţi profesionişti care să fie în măsură să asigure protecţia reţelelor digitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Zilnic există, dacă îmi aduc bine aminte, câteodată chiar mai mult de 25.000 de atacuri cibernetice asupra diferitelor instituţii. Fiecare dintre aceste instituţii este obligată prin lege să se protejeze şi mai mult decât atât există instituţii ale statului destinate pentru a asigura protecţia reţelelor cibernetice”, a spus Ciucă.

Preşedintele PNL a precizat că, ”atunci când se reuşeşte penetrarea unor instituţii nu se încearcă altceva decât pe de o parte să decredibilizeze de o instituţie anume pe de altă parte, obţinerea unor beneficii, aşa cum (..) s-a şi întâmplat la ultimul atac, solicitând o sumă de bani pentru răscumpărarea documentelor care au fost extrase”.

”Ca atare este o dovadă în plus că avem nevoie ca toate instituţiile statului să îşi gestioneze şi să investească în tot ceea ce înseamnă această aceste platforme integrate de funcţionare a instituţiilor în digital şi să atragem cât mai mulţi profesionişti care să fie în măsură să asigure protecţia reţelelor digitale”, a ţinut să precizeze Ciucă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.