Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că din totalul de 118.461 refugiaţi din Ucraina care au ajuns în România, au rămas în ţară 46.435 de persoane, aproximativ 39% , 1.070 cetăţeni au solicitat azil, iar dintre aceştia 476 au rămas în centrele de azil din ţara noasttă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Premierul a spus că în total, până la ora 8.00 în această dimineaţă, au intrat în România 118.461 de refugiaţi din Ucraina.

”Dintre aceştia, 70.026 au părăsit teritoriul României, au rămas în ţară 46.435, ceea ce reprezintă aproximativ 39% din numărul total al cetăţenilor care au intrat pe teritoriul României. De asemenea, este important de precizat că 1.070 cetăţeni au solicitat azil, iar dintre aceştia, 476 au rămas în centrele de azil din ţara noastră”, a mai afirmat şeful Executivului. 

Premierul a mai spus că ”din cifra totală de cetăţeni ucraineni care au decis să rămână în România, aproximativ 18.000 sunt minori”. 

Nicolae Ciucă a declarat că Guvernul a căutat şi a identificat soluţii care se vor concretiza în măsuri pentru a putea acorda atenţia cuvenită celor 18.000 de minori. 

”Este foarte important ca activitatea care se desfăşoară la nivelul Guvernului să poată fi coordonată cu activitatea desfăşurată la nivelul autorităţilor locale”, a mai spus Nicolae Ciucă, precizând că, împreună cu MAE, se află în legătură permanentă cu Ambasada Ucrainei la Bucureşti, pentru a putea avea datele legate de trasabilitatea şi prezenţa pe teritoriul României a cetăţenilor ucraineni. 

Premierul a afirmat că a discutat despre activarea mecanismelor de finanţare ale Uniunii Europene, atât pe fondurile care sunt prevăzute pe migraţie cât şi cele prevăzute pentru protecţie civilă. 

”Demersurile au fost iniţiate la nivelul MAI şi al Secretariatului General al Guvernului”, a spus el. 

Ciucă a mai arătat că a avut discuţii şi sunt ţări UE care îşi oferă sprijinul pentru a gestiona cât mai bine şi mai coerent activitatea atât la graniţă cât şi în interior, în ceea ce priveşte logistica şi resursa umană necesare pentru acest flux de refugiaţi care creşte de la o zi la alta. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.