Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că probabil Ministerul Apărării a decis anularea procedurii de atribuire in Programul de înzestrare „Corvetă multifuncţională” deoarece la încheierea contractului respectiv a fost negociat un anumit preţ, iar acum că au escaladat preţurile, nu mai poate fi făcută această acţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România trebuia să angajeze producerea de patru corvete pentru că de atâţia ani de zile a trenat în instanţe, 3 ani şi ceva, în momentul de faţă probabil că atât solicitantul, cât şi ofertantul au ajuns la concluzia asta. Contractul a fost negociat la un anumit preţ şi probabil că până acum a escalat atat de mult preţul, încât nu se poate”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat despre subiect marţi la sediul PNL din Capitală.

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, marţi, că a anulat procedura de atribuire atribuire din Programul de înzestrare „Corvetă multifuncţională”, întrucât ofertantul declarat câştigător nu a semnat acordul-cadru.

România a vorbit pentru prima dată despre cumpărarea corvetelor în 2016, dar procedurile au fost accelerate în 2018. Un an mai târziu, gigantul francez Naval Group şi Şantierul Naval Constanţa au câştigat licitaţia, dar contractul nu a fost semnat nici până azi. Tranzacţia este importantă pentru România, care are acum o singură corvetă. În plus, programul cuprinde şi modernizarea celor două fregate Regina Maria şi Regele Ferdinand.

Şantierul Naval Constanţa a încheiat, în aprilie 2018, un acord de asociere cu Naval Group din Franţa pentru a participa la procesul de achiziţie al programului de corvete multifuncţionale lansat de Guvernul României. La procesul de achiziţie au mai participat Damen (Olanda) şi Fincantieri (Italia).

Contractul, în valoare de peste un miliard de euro, a fost atribuit, în iulie 2019, asocierii Şantierul Naval Constanţa - Naval Group.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.