Liderul PNL Florin Cîţu nu este de acord ca bugetul să fie adoptat fără alocarea a 7% din PIB pentru investiţii, conform programului de guvernare, proiectul de buget făcut public de Ministerul Finanţelor având prevăzut doar un procent de 6,71% din PIB pentru investiţii, indică surse din partid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform surselor citate, Cîţu nu este de acord ca bugetul sa treacă de Parlament fără 7% din PIB pentru investiţii, cât era prevăzut în programul de guvernare.

De asemenea, fostul premier nu este de acord nici ca proiectul să treacă fără să conţină proiecte locale, pentru promovarea acestora fiind necesare amendamente la dezbaterea proiectului de buget în Parlament.

Conform proiectului de buget pe 2022 făcut public duminică de Ministerul Finanţelor, cheltuielile destinate investiţiilor însumează aproximativ  88,4 miliarde lei, echivalentul a 6,71% în PIB

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.