Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, afirmă că cifrele pe care le deţine arată ”o creştere semnificativă a deficitului” şi precizează că va face o prezentare a acestora în cursul zilei de marţi. ”Toate ţările din lume sunt pe pierderi financiare, toate au deficite record, toate au nevoie de bani”, a afirmat Cîţu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Toate ţările din lume sunt pe pierderi financiare, toate au deficite record, toate au nevoie de bani”, a declarat, luni seară, la Digi 24, ministrul Florin Cîţu.

Acesta a anunţat că va face o prezentare a cifrelor în cursul zilei de marţi.

”Mâine voi face o prezentare pe rectificarea bugetară şi voi veni cu toate detaliile. Dar este adevărat, veniturile mai mici, cu aproape 20 de miliarde, cheltuielile mai mari cu 12 miliarde şi asta nu este o estimare, este ceva cert, arată creşterea semnificativă a deficitului”, a mai spus Cîţu.

Acesta afirmă că ”Parlamentul României este plin astăzi de proiecte populiste care cresc deficitul, doar pentru că se poate, dar nimeni nu se gândeşte că acest deficit trebuie finanţat”.

”De aceea, ne tot opunem acestor proiecte populiste, nu pentru că nu vrem şi nu am vrea să dăm şi noi, vrem, dar trebuie să ne asigurăm că fiecare o mie de lei pe care o promitem cuiva, că este să plătim o factură, că este un ajutor de şomaj samd, trebuie să o şi dăm pentru că doar pe hârtie este uşor să promiţi. Astăzi să te finanţezi pe pieţele internaţionale este foarte dificil, o facem, în fiecare zi sunt atent, vorbesc cu sistemul financiar- bancar din România, pieţele internaţionale, dar nu sunt momente normale în care poţi să vezi deficitul şi să spui că te împrumuţi oricât, nu este chiar aşa”, a mai spus Cîţu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.