Premierul Florin Cîţu a declarat că au fost eliberaţi din funcţie 103 prefecţi şi subprefecţi şi numiţi 36 de prefecţi şi 75 de subprefecţi care vor depune jurământul joi. Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei, însă nu a fost făcută o nouă nominalizare, atribuţiile fiind preluate momentan de un subprefect, a mai spus şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am eliberat 103 prefecţi şi subprefecţi din funcţie şi au fost numiţi 36 de prefecţi din 42 şi 75 de suprefecţi din 85. Mâine, după ora 13.30 vor depune jurământul aceştia şi începând de mâine seară îşi vor prelua atribuţiile”, a afirmat Florin Cîţu la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Şeful Guvernului a adăugat că acolo unde nu au fost făcute numiri de prefecţi, subprefecţii vor prelua atribuţiile acestora. Acesta a mai spus că a fost eliberat din funcţia de prefect al Capitalei Traian Berceanu, însă nu a fost făcută o altă numire.

USR-PLUS a anunţat marţi că îl propune pe Alin Stoica pentru funcţia de prefect al Capitalei. Acesta este liderul PLUS Sector.

Patru prefecţi propuşi de UDMR au fost numiţi miercuri de Guvern în judeţele Arad, Cluj, Satu Mare şi Sălaj.

”Organizațiile județene ale Uniunii au decis pe parcursul săptămânilor trecute, pe cine vor fi propune în funcțiile de prefect și subprefect în județe. Ca rezultat al înțelegerilor din coaliție, nominalizărilor și numirilor de astăzi, UDMR va avea prefecți în următoarele județe: Arad, Tóth Csaba; Cluj, Tasnádi István Szilárd; Satu-Mare, Altfatter Tamás-Ferenc îşi continuă activitatea ca prefect; Sălaj, Dari Tamás”, a anunţat miercuri UDMR.

Uniunea anunţă că în perioada următoare, Guvernul va numi și alți prefecți și subprefecți nominalizați de UDMR.

Conform negocierilor din coaliţie, UDMR ar urma să aibă 5 prefecţi şi 10 subprefecţi. În afara celor patru posturi pentru care au fost făcute miercuri numirile, UDMR ar urma să desemneze şi prefectul judeţului Covasna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.