Premierul Florin Cîţu a precizat că Guvernul a făcut miercuri o completare la un act normativ aprobat în urmă cu o săptămână prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă ale minerilor din Valea Jiului şi anume suma de 11 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost aprobat un act normativ săptămâna trecută şi astăzi am aprobat o completare. Ştiţi foarte bine că minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare, tichete şi alte sporuri, care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă. Pentru că este o companie în insolvenţă, a trebuit să facem o hotărâre de Guvern separată şi să găsim o sursă. S-a aprobat, o să fie publicată cred că în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la mineri în Valea Jiului”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului. 

Şeful Executivului a explicat că suma totală este de 11 milioane lei.

„E vorba despre 11 milioane lei, exact suma pe care o identificasem, 11 milioane lei. Tot ce a fost cerut a fost completat, nu este nicio diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce va fi în hotărârea de Guvern. Nu este niciun fel de diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce este în hotărârea de Guvern. Sunt sumele suplimentare, e vorba de ceea ce înţeleg că anul trecut nu au primit minerii şi au făcut acest protest spontan”, a completat Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.