Premierul Dacian Cioloş a spus, joi, într-un dialog cu cetăţenii organizat de Comisia Europeană, că România are un punct slab în pregătirea proiectelor europene, în calitatea implementării lor şi mai ales în coerenţă, predictibilitate şi continuitate în deciziile poltice şi în capacitatea de a duce un proiecte pănă la capăt.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cercetare, cel puţin anul acesta, am crescut bugetul faţă de anii trecuţi, dar cred că în cercetare avem nevoie şi de un efort pentru a folosi cât mai eficient banii, dar cu siguranţă România are nevoie, în anii următori, de investiţii în educaţie, în sănătate şi în infrastructură şi aş îndrăzni să spun că pentru următorii ani problema nu este atât disponibilitatea cât capacitatea noastră de a-i utiliza în mod eficient şi de asta nu folosesc termenul de a-i absorbi pentru că absorbţia asta e ca şi un canal, îi absorbi şi se duc”, a declarat premierul Dacian Cioloş, adăugând că important este să se vadă eficienţa lor.

Premierul a precizat că Executivul se concentrează pe aceste probleme şi pregăteşte acum proiectele pentru aceste fonduri care au fost alocate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Aici avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm în calitatea pregătirii proiectelor, apoi în calitatea implementării şi mai ales în coerenţă, predictibilitate şi continuitate în deciziile poltice pe care le luăm şi capacitatea de a duce un proiect care durează 3,4,5,6 ani pănă la capăt pentru că şi în educaţie şi în sănătate şi în infrastructură marea majoritate a poiectelor se întind pe cel puţin 3,4,5 ani şi cred că aici avem noi un punct slab în România – în capacitatea de a ne ţine promisiuni şi de a nu ne tot schimba părerea de la un an la altul sau o dată la doi ani- şi de aceea putem avea absorbţie dar nu avem neapărat eficienţă", a mai explicat Cioloş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.