Fostul premier Dacian Cioloş a declarat joi că ministrul Justiţiei "a decapitat" o instituţie care "se apropie periculos de politicieni în funcţie", afirmând că lupta împotriva corupţiei a devenit un pericol "pentru cei care aparţin unui trecut în care mergea şi aşa"

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ministrul Justiţiei cere revocarea Procurorului şef DNA, în urma unui discurs de profesor din alte vremuri, adevărat exemplu de anti-comunicare pentru un demnitar aflat în slujba cetăţenilor. După apelul «Tudorele fă ceva», domnul ministru şi-a pregătit terenul printr-o «declaraţie de independenţă» ca să-şi ia avânt şi să convingă o ţară întreagă că unii pot sta la puşcărie pe nedrept din cauza procurorului-şef DNA, Laura Codruta Kovesi", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

El afirmă că ministrul Justiţiei "a decapitat" o instituţie care "se apropie periculos de politicieni în funcţie". 

"Spune dânsul că DNA şi lupta împotriva corupţiei nu înseamnă doar doamna Kovesi, dar când decapitezi o instituţie care se apropie periculos de politicieni în funcţie, asta se numeşte timorarea celor care văd că şeful se clatină pentru că nu vrea să cadă la pace cu cei ameninţaţi", a mai afirmat acesta.

Cioloş spune că lupta împotriva corupţiei a devenit un pericol "pentru cei care aparţin unui trecut în care mergea şi aşa". El spune că nu ştie care va fi finalul acestei situaţii, dar vom trăi într-o lume mai bună doar dacă o vom face noi mai bună.

"S-a ajuns într-o fază în care lupta împotriva corupţiei nu mai e un proces de primenire, ci a devenit un pericol pentru cei care aparţin unui trecut în care «mergea şi aşa». Nu ştiu cum se va termina acest circ periculos, dar ştiu că nu vom trăi într-o lume mai bună decât dacă o vom face noi mai bună", conchide el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.