Premierul Dacian Cioloş ar putea decide în şedinţa de Guvern de miercuri noi demiteri şi numiri de prefecţi şi subprefecţi şi ar putea discuta două proiecte de lege, unul referindu-se la ratificarea Acordului între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit listei actelor normative care ar putea fi aprobate, miercuri, în şedinţa Executivului, miniştrii Cabinetului Cioloş ar putea lua în discuţie un proiect de hotărâre prin care ar urma să fie demişi şi numiţi noi prefecţi şi subprefecţi.

De asemenea, ar putea fi aprobate două proiecte de lege. Primul se referă la aderarea României la cel de al treilea Protocol la Acordul general privind privilegiile şi imunităţile Consiliului Europei, adoptat la Strasbourg, la 6 martie 1959, iar celălalt este pentru ratificarea Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind protecţia reciprocă a informaţiilor clasificate, semnat la Bucureşti, la 5 iunie 2015 şi la Chişinău, la 21 iulie 2015.

Pe agenda şedinţei se mai regăseşte un proiect de hotărâre privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2016-2017.

Un alt document vizează aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 al Societăţii Comerciale Compania Naţională de Investiţii ''C.N.I''-S.A, aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Tot la capitolul proiecte de hotărâre, ar putea fi discutat un act normativ pentru aprobarea amendamentului convenit între Guvernul României şi Banca Europeană de Investiţii prin scrisoarea semnată la Luxemburg la 12 noiembrie 2015 şi la Bucureşti la 25 noiembrie 2015 la Contractul de credit în cadrul Facilităţii de cofinanţare CSNR dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 24 noiembrie 2008.

În ceea ce priveşte Memorandumurile, Guvernul ar putea discuta în şedinţă un act normativ cu tema: Încheierea unui acord cu partea egipteană, prin schimb de note verbale, privind interpretarea unui acord bilateral şi privind confirmarea scutirii reciproce de TVA şi taxe asimilabile a misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale celor două părţi, inclusiv în cazul tranzacţiilor privind bunuri imobiliare.

De asemenea, un alt Memorandum are ca temă Aprobarea Programului Naţional de Reformă 2016, iar un alt act normativ tot la capitolul Memorandumuri se referă la Aprobarea Programului Naţional de Reformă 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.