Liderul PLUS, Dacian Cioloş, spune că actualul guvern "nu va reuşi să ducă la bun sfârşit nicio reformă consistentă" pentru că nu există o majoritate în Parlament pentru acest lucru. El afirmă că i-a sugerat premierului Ludovic Orban să vină cu propunerile de reforme în Parlament, iar dacă nu există susţinere pentru angajarea răspunderii pe acestea, se depune moţiune şi se ajunge la alegeri anticipate. "Aceste alegeri anticipate nu sunt foarte simplu de obţinut, dar din punct de vedere politic eu cred că nu există alternativă în momentul de faţă. Decât să orbecăim cu cârpeli pe ici pe colo, cu modificări care pot fi făcute pe ici pe colo, mai bine venim cu această viziune pe care sper că Guvernul PNL o are şi aceasta să fie pusă pe masa Parlamentului şi dacă Parlamentul nu e capabil să susţină această viziune, atunci mergem la alegeri", afirmă Cioloş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, joi seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, ce nu a mers în guvernarea Orban, Cioloş a spus: "Păi ce nu a mers e faptul că acest guvern nu va reuşi să ducă la bun sfârşit nicio reformă consistentă de care România are nevoie, pur şi simplu pentru că nu există o majoritate în Parlament pentru acest lucru".

"Vedeţi cât de dificil e să vină cu orice proiect, cu orice iniţiativă de reformă, chiar şi cu proiectul de buget a fost nevoie să meargă cu angajarea răspunderii Guvernul, ca să fie sigur că acest buget nu e ciopârţit şi aruncat în aer de măsuri populiste şi electoraliste. Şi acest lucru se va întâmpla în 2020, dacă nu avem o majoritate consistentă. Acest guvern e un guvern de sacrificiu, din acest punct de vedere, pentru că nu se pot face reforme. Sigur, mai poţi să corectezi pe ici pe colo (...)", a afirmat el.

Întrebat despre alegerile anticipate, Cioloş a declarat: "Eu am sugerat premierului Orban să vină cu toate aceste propuneri de reformă pe care le avea în vedere şi pe care le avea şi în programul de guvernare şi pe care PNL le susţine, despre care noi am tot vorbit în Alianţa USR-PLUS, legat de reaşezarea unor instituţii din justiţie, şi legat de eliminarea pensiilor speciale, legat de alegeri în două tururi şi mai sunt şi alte proiecte, reforma PNDL (...), cu toate aceste lucruri ar trebui mers în Parlament şi dacă nu există susţinere pentru o angajare a răspunderii pe pachete de reformă, pe care Guvernul să îşi angajeze răspunderea, şi se depune moţiune şi Guvernul pică, atunci mergem la alegeri anticipate".

El a explicat că Guvernul trebuie să dea un semnal clar, iar aceste pachete de reforme fie sunt acceptate de Parlament şi se începe implementarea lor, fie, dacă nu, se merge la alegeri anticipate.

"Dar sigur, aceste alegeri anticipate nu sunt foarte simplu de organizat sau nu sunt foarte simplu de obţinut, dar din punct de vedere politic eu cred că nu există alternativă în momentul de faţă. Decât să orbecăim cu cârpeli pe ici pe colo, cu modificări care pot fi făcute pe ici pe colo, mai bine venim cu această viziune pe care sper că Guvernul PNL o are şi aceasta să fie pusă pe masa Parlamentului şi dacă Parlamentul nu e capabil să susţină această viziune, atunci mergem la alegeri", a susţinut Dacian Cioloş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.