Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că astăzi societatea aşteaptă de la noi un răspuns foarte clar cu privire la două probleme uriaşe: drogurile şi evaziunea fiscală, el arătând că sunt două probleme unde răspunsul statului până acum a fost de cele mai multe ori prea moale şi ezitant. Este timpul să declarăm toleranţă zero pe tot ceea ce înseamnă trafic de droguri. Toate instituţiile de forţă şi cele care aplică legea în România trebuie să pună combaterea acestui flagel în prim-planul activităţii, a mai spus şeful Executivului. despre evaziunea fiscală, premierul a arătat că 10 la sută din PIB, peste 150 de miliarde de lei, adică mai mult decât tot bugetul de pensii al României, sunt drenate anual prin tot felul de metode şi în loc să ajungă în bugetul statului ajung în buzunarele unor infractori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Marcel Ciolacu a declarat într-o dezbatere de la Ministerul Justiţiei că ”ridicarea MCV este un mare pas înainte, însă crede că este timpul să ne stabilim foarte clar noile priorităţi strategice”.

”Cred că astăzi societatea aşteaptă de la noi un răspuns foarte clar, foarte ferm şi foarte direct cu privire la două probleme uriaşe: drogurile şi evaziunea fiscală. Sunt două probleme unde răspunsul statului până acum a fost de cele mai multe ori prea moale şi ezitant. Este timpul să declarăm toleranţă zero pe tot ceea ce înseamnă trafic de droguri. Toate instituţiile de forţă şi cele care aplică legea în România trebuie să pună combaterea acestui flagel în prim-planul activităţii”, a spus Ciolacu.

Şeful Executivului a arătat că ”nu este de acord cu ideea că statul a pierdut bătălia cu drogurile la categoria adulţi”.

”Această luptă va fi pierdută doar când o vom abandona noi. Şi nu avem acest drept. Nu putem să închidem ochii şi să vedem cum şi mai multe vieţi sunt distruse şi mai multe familii suferă, în timp ce clanurile mafiote prosperă. La fel cum cred că trebuie să acţionăm mult mai dur în ceea ce priveşte proliferarea acestui fenomen în rândul adolescenţilor şi tinerilor. Şi vă spun ceva: strategii am tot avut de-a lungul timpului. Sunt pline sertarele instituţiilor de strategii şi analize legate de droguri. Însă realitatea crudă ne demonstrează că pe stradă sunt tot mai multe droguri la care copiii noştri au acces imediat. Drogurile au depăşit chiar porţile şcolilor, iar dacă nu realizăm asta acum vom avea generaţii întregi pierdute”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul a spus că a tot văzut păreri şi acţiuni îndreptate împotriva acestor copii care ajung din diverse motive să consume droguri.

”Vă spun doar atât: fără destructurarea reţelelor de traffic, nu vom avea un consum mai mic în rândul tinerilor. Am ajuns să blocăm instanţele cu tot felul de dosare pentru consum, care în final se clasează, dar marii rechini scapă aproape întotdeauna nepedepsiţi. Nu cred că suntem în direcţia corectă. Trebuie să depăşim clişeul de acum câţiva ani că România era o ţară de tranzit. Nu mai este. Şi tocmai de aceea cred că trebuie să ne concentrăm pe marile dosare de trafic, pe marile reţele şi pe marile clanuri. Avem nevoie de acţiune imediată şi de coordonare între instituţii. Traficul de droguri este rădăcina răului! De aici începe totul şi aici trebuie să acţionăm cu foarte mult curaj. Să acţionăm, nu să reacţionăm! Cred că aceasta este aşteptarea legitimă a întregii societăţi”, a afimat Ciolacu.

Premierul a mai arătatat că a doua mare problemă unde trebuie să dăm un răspuns puternic şi imediat este combaterea evaziunii fiscale.

”10 la sută din PIB – peste 150 de miliarde de lei – adică mai mult decât tot bugetul de pensii al României, sunt drenate anual prin tot felul de metode şi în loc să ajungă în bugetul statului ajung în buzunarele unor infractori. În viitorul pachet de măsuri, pe care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament, una dintre direcţiile principale de acţiune va viza combaterea evaziunii fiscale. Sunt măsuri de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilicite, dar şi pentru consolidarea disciplinei financiare, contabile şi fiscale. De asemenea, vom reglementa unele măsuri privind factura electronică, vom creşte cuantumul unor sancţiuni contravenţionale şi vom introduce noi fapte care ar urma să fie sancţionate prin amenzi sau penal”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că ”este cel mai ambiţios plan de combatere a evaziunii fiscale din ultimii ani”.

”Am rugămintea ca toate instituţiile statului să pună umărul pentru ca acest lucru să fie un succes. Sunt convins că toţi cei care au atribuţii pe această zonă vor trata lucrurile cu seriozitate, astfel încât să reuşim împreună să reducem semnificativ evaziunea fiscală şi să avem mai mulţi bani la buget pentru străzi, şcoli şi spitale”, a completat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.