Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi în şedinţa de Guvern că schema de susţinere pentru industria materialelor de construcţii intră în primă lectură şi urmează să fie adoptată săptămâna viitoare. Susţinem producţia internă ca să fim siguri că pe şantiere vom avea o materie primă constantă şi la preţuri corecte, a mai spus şeful Executivului, el precizând că va avea vineri o întâlnire cu actorii din domeniu pe marginea ordonanţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Ciolacu a afirmat că o prioritate a Guvernului introdusă în primă lectură în şedinţa de Guvern, se referă la schema de susţinere pentru industria materialelor de construcţii.

”Susţinem producţia internă ca să fim siguri că pe şantierele de autostrăzi şi la toate celelalte mari obiective aflate în desfăşurare vom avea o materie primă constantă şi la preţuri corecte. În acest moment, România importă jumătate din materia primă folosită în obiectivele publice. Este evident că trebuie să venim cu anumite soluţii, mai ales că aceste materiale de construcţii sunt furnizate constructorilor după trei sau şase luni. Vorbim şi de ritmul investiţiilor din România”, a spus şeful Executivului.

Marcel Ciolacu a precizat că mâine ( vineri, nr) va avea împreună cu alţi miniştri întâlnire cu marii actori din domeniu. ”Vom vedea dacă vor veni cu anumite modificări la această ordonanţă şi săptămâna viitoare va fi aprobată în şedinţa de Guvern”, a mai spus Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.