Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, despre măsurile privind plafonarea preţurilor la alimente, că mai întâi trebuie rezolvată cauza acestor scumpiri, şi anume criza din energie. El a ţinut să precizeze că, şi în cazul unei plafonări, aceste măsuri nu pot fi decât limitate într-o perioadă de timp, pentru că, altfel, intervenim într-o piaţă liberă pe care ne-am dorit-o cu toţii. ”Eu unul nu îmi doresc să mă întorc în comunism”, a mai spus Ciolacu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul PSD a afirmat că va avea discuţii cu reprezentanţii supermarketurilor, pentru a veni cu o soluţie cât mai accesibilă privind creşterea preţurilor la alimente. Despre informaţiile apărute, privind raţionalizarea unor alimente sau introducerea de cupoane, preşedintele PSD a arătat că statul trebuie să ia anumite măsuri pentru ca unii să nu speculeze astfel de măsuri. ”Intrăm în aceeaşi logică, convenită ieri, şi domnul prim-ministru va constitui un grup de lucru şi acolo vom veni cu o propunere concretă în coaliţie”, a spus el. Despre afirmaţia lui Florin Cîţu, că ar trebui să se plafoneze preţul la toate alimentele, Ciolacu a spus că aceste delcaraţii au fost făcute înainte de şedinţa coaliţiei. ”Acum, venim toţi în ceeaşi logică. Efectul scumpirilor la produsele de bază sunt efectele scumpirilor în energie. Haideţi să acţionăm asupra cauzei”, a spus el, afirmând că trebuie intervenit în primul rând în domeniul energiei. ”Haideţi să mergem la cauză, şi apoi să vedem dacă se mai impune o plafonare a preţurilor, dacă mai cresc”, a arătat preşedintele PSD, arătând că nici trendul privind inflaţia nu este unul bun şi speră ca, prin aceste măsuri, să se echilibreze şi să stopeze creşterea inflaţiei. Întrebat dacă plafonarea preţului la alimente ar urma să se ia pentru o perioadă de timp, Ciolacu a răspuns: ”Categoric, astfel de măsuri le iei în cadrul legal şi în cadrul legal nu pot fi decât limitate într-o perioadă de timp, pentru că, altfel, intervenim într-o piaţă liberă pe care ne-am dorit-o cu toţii. Eu unul nu îmi doresc să mă întorc în comunism”. Liderul PSD a mai arătat că la nivelul coaliţiei se vor stabili echipe de lucru, pe diferitele domenii. ”S-au discutat foarte multe ieri, şi concret şi sunt ferm convins că şi astăzi o să mai avem discuţii, cel puţin cu premierul şi cu Florin Cîţu, pentru a creiona acest program”, a mai arătat el.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.