Premierul Marcel Ciolacu afirmă, joi, că a văzut preţuri reduse şi cu 50% la alimentele de bază în unele magazine, măsură care protejează puterea de cumpărare a oamenilor, dar, mai important, va duce rapid inflaţia la o singură cifră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mă bucurăm faptul că marile lanţuri de magazine au început să aplice, din 1 august, reducerea preţurilor la alimentele de bază. Este o soluţie vitală pentru protejarea puterii de cumpărare a românilor şi am văzut deja preţuri reduse şi cu 35 – 50% la unele produse”, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu în debutul şedinţei de Guvern.

Acesta crede că ”această măsură începe deja să ajute concret milioane de oameni, şi, mai ales, această măsură va duce rapid inflaţia la o singură cifră”.

”Sper chiar de luna viitoare”, a adăugat premierul.

La 1 august 1 august, a intrat în vigoare ordonanţa de plafonare a adaosului comercial, iar anumite alimente, precum pâinea, laptele, fructele, legumele şi carnea ar trebuie să se ieftinească. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.