Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi la Bruxelles, o întrevedere cu omologul din Spania, Pedro Sanchez, care l-a asigurat că aderarea României la Schengen este pe agenda preşedinţiei spaniole rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă bucur că România are un prieten în premierul Pedro Sanchez care m-a asigurat astăzi că aderarea României la Schengen este pe agenda preşedinţiei spaniole rotative a Consiliului Uniunii Europene”, a scris Marcel Ciolacu, joi pe Facebook.

De asemenea, în cursul zilei de joi, şeful Executivului român a declarat, la Bruxelles, că în acest moment, fără excepţie, toţi liderii social-democraţi consideră că România şi Bulgaria sunt îndreptăţite să facă parte din Schengen.

„Nu există excepţie de la niciun lider socialist european care să nu susţină aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen la fel ca şi Consiliul European la fel ca şi Comisia Europeană şi Parlamentul European. În acest moment, repet, fără excepţie toţi liderii social democraţi consideră că România şi Bulgaria sunt îndreptăţite să facă parte din spaţiul Schengen”, a spus Ciolacu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.