Marcel Ciolacu a declarat că „adevăratul virus în România se numeşte neglijenţă, incompetenţă, pe scurt PNL, iar singurul vaccin anti-Orban este votul”. Liderul PSD a adăugat că Executivul liberal trebuie oprit prin vot, la alegerile parlamentare din 6 decembrie. La rândul său, reprezentantul României la OMS şi cel care deschide lista PSD la Camera Deputaţilor în Bucureşti Alexandru Rafila a prezentat câteva măsuri propuse de partid pentru ca oamenii să poată vota în siguranţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România a avut un mare ghinion, ghinionul celui mai incompetent Guvern în perioada celei mai mari crize sanitare care a lovit România, în ultimii 30 de ani. Adevăratul virus în România se numeşte neglijenţă, incompetenţă, pe scurt PNL. Iar singurul vaccin anti-Orban este votul. Trebuie să îl oprim pe Orban să închidă şcoli, biserici, să îl oprim pe Cîţu să facă noi şi noi împrumuturi, să o oprim pe Anisie să ne distrugă copiii. Pe 6 decembrie trebuie să ne luăm viaţa înapoi. Pe 6 decembrie trebuie să ne salvăm”, a declarat Marcel Ciolacu, joi într-o conferinţă de presă.

Alexandru Rafila a vorbit despre faptul că reprezentanţii PSD în secţiile de votare vor fi implicaţi direct în asigurarea siguranţei votului pentru români, în ziua alegerilor.

„Prin acest demers toţi reprezentanţii PSD în secţiile de votare vor fi implicaţi direct în siguranţa votului. Prezint câteva măsuri simple: să meargă pe tot parcursul zilei, pentru a evita aglomeraţia, să poarte corect o mască nouă, să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea şi ieşirea din secţie, să respecte semnele, să evite apropierea la o distanţă mai mică de 1,5 metri, să respecte indicaţiile personalului din secţia de vot. E datoria Guvernului să informeze cetăţenii cum trebuie solicitată urna de vot în caz de izolare, carantinare sau îmbolnăvire”, a explicat Rafila.

El a precizat că este necesară o testare extinsă şi înfiinţarea unor centre locale de recoltare

„Testarea extinsă pentru cei simptomatici şi contacţii lor este esenţială, trebuie să înfiinţăm centre locale de recoltare, consilierea şi post testarea”, a completat Rafila.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.