Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, îi transmite liderului local al USR, deputatul Cosette Chichirău, că proiectele Iaşiului au nevoie de o abordare constructivă, nu de "atitudini viscerale", după ce USR-PLUS a respins varianta unei majorităţi cu PNL în Consiliul Local.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Stimată doamnă Cosette Chichirău, proiectele Iaşiului şi ale comunităţii ieşene au nevoie de o abordare constructivă, nu de atitudini viscerale. Şi nici de acuzaţii mincinoase. Clamaţi faptul că, deşi sunt membru PNL, am rămas în continuare membru PSD, fără a aduce şi argumente valide în acest sens. În realitate, de-a lungul ultimilor ani, m-am luptat cu Liviu Dragnea – ex-liderul PSD şi ex-preşedintele Camerei Deputaţilor – mai mult decât aţi făcut-o dumneavoastră ca parlamentar de Iaşi", îi transmite, într-o declaraţie de presă, edilul ieşean Mihai Chirica liderului USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău.

Mihai Chirica aminteşte că a fost exclus din PSD când acest partid se afla la putere, în timp ce în USR "şi-au găsit culcuş numeroşi membri ai altor partide, inclusiv PSD".

"Sfatul meu, doamnă Cosette Chichirău, este să daţi dovadă de ceva mai multă cumpătare şi să respectaţi votul ieşenilor. Sper că veţi rămâne în Consiliul Local, mai ales că aveţi şi şanse mari să fiţi votată în funcţia de viceprimar. Arătaţi că vă pasă de Iaşi, că sunteţi dispusă să faceţi eforturi pentru proiectele pe care le-aţi propus în campanie, că vreţi să munciţi pentru ieşeni şi că angajamentele luate în faţa alegătorilor nu sunt doar nişte vorbe aruncate în vânt", adaugă primarul Mihai Chirica.

Liderii ieşeni ai USR-PLUS au respins propunerea PNL privind formarea unor majorităţi în Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, motivând că "alianţa cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă".

Preşedintele USR Iaşi, deputatul Cosette Chichirău, a declarat pentru News.ro că "orice alianţă cu pesedistul Mihai Chirica este exclusă" şi că reprezentanţii USR-PLUS din consiliu vor vota "proiectele bune pentru ieşeni, nu şi afacerile ilegale patronate de mafia care îl susţine".

Chichirău a afirmat că USR-PLUS va fi în opoziţie faţă de "sistemul transpartinic patronat de primarul Mihai Chirica şi de liderul liberal Costel Alexe".

Liderul PNL Iaşi, Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a afirmat marţi, într-o conferinţă de presă, că liberalii nu iau în calcul să facă la Iaşi vreo alianţă cu PSD şi că transmite un mesaj formaţiunilor de dreapta pentru constituirea unor majorităţi atât în Consiliul Local, cât şi în CJ.

"Vrem să ne vedem cu preşedinţii celor două formaţiuni politice, USR-PLUS şi PMP, pentru a constitui majorităţi largi, astfel încât în următorii patru ani să nu avem nicio sincopă în ceea ce priveşte dezvoltarea municipiului şi judeţului nostru", a spus Costel Alexe, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.
La rândul său, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a spus că puterea se împarte, el afirmând că Iaşiul a devenit capitala de dreapta a politicii din Moldova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.