Curtea Constituţională a României a respins, miercuri, sesizările USR cu privire la numirea de către Parlament în funcţia de judecător al CCR a lui Bogdan Licu şi Iuliei Scântei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - „Cu majoritate de voturi, - A respins, ca neîntemeiată, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Camera Deputaţilor şi a constatat că Hotărârea Camerei Deputaţilor nr.36/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională este constituţională în raport cu criticile formulate; Cu unanimitate de voturi, - A respins, ca inadmisibilă, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România din Senat referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.81/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională”, arată comunicatul de presă al Curţii.

ŞTIREA INIŢIALĂ - CCR a a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri sesizare referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Camerei Deputaţilor nr.36/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România din Camera Deputaţilor şi sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Senatului nr.81/2022 pentru numirea unui judecător la Curtea Constituţională, sesizare formulată de Grupul parlamentar al Partidului Uniunea Salvaţi România din Senat.

Pe 3 mai, Camera Deputaţilor a adoptat numirea prim-adjunctul procurorului general Bogdan Licu, propus de PSD, în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, în locul lui Valer Dorneanu. În aceeaşi zi, Senatul a votat-o pe senatoarea PNL Laura Iuliana Scântei ca judecător al CCR, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 11 iunie 2022.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.