Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre reforma pensiilor speciale, că un lucru este cert, şi anume că avem un jalon în PNRR , avem o expertiză din partea Băncii Mondiale, care a asistat Ministerul Muncii în elaborarea unui asemenea proiect şi avem o situaţie absurdă, în care pensia este mai mare decât salariul, iar aşa ceva pur şi simplu nu poate continua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Robert Cazanciuc a spus despre reforma pensiilor speciale că nu a văzut acest proiect, dar a înţeles că Guvernul va adopta acest proiect, deci deocamdată nu avem nicio decizie. ”Un lucru este cert, avem un jalon în PNRR , avem o expertiză din partea Băncii Mondiale, care a asistat Ministerul Muncii în elaborarea unui asemenea proiect şi avem o situaţie absurdă, în care pensia este mai mare decât salariul. Aşa ceva pur şi simplu nu poate continua. Eu sper să avem un proiect adoptat în Guvern cât mai repede posibil, în aşa fel încât să avem suficient timp pentru a fi discutat, dezbătut, în aşa fel încât la începutul sesiunii parlamentare viitoare să fie adoptat, după ce toată lumea îşi va impus părerea despre acest act normativ”, a spus senatorul PSD. Cazanciuc a menţionat că în luna ianuarie va fi suficient timp pentru a pregăti discuţiile din Parlament, dacă proiectul ajunge în dezbatere. Despre vârsta pensionării magistraţilor, care nu ar putea să mai iasă la pensie dacă nu au o vechime de 30 de ani, Robert Cazanciuc a arătat că a văzut că nu ltie dacă se va menţione acest prag dacă lui, personal, îi pare rău că pleacă oameni cu 25 de ani de vechime, în deplinătatea forţelor, la 50 de ani şi încep o carieră de pensionari. ”Alegerea practic nu este o alegere, sistemul actual îi împinge să iasă la pensie, atâta vreme cât tu ieşi la pensie cu o pensie mai mare decât salariul, e foarte complicat să le spui oamenilor să facă voluntariat chiar şi atunci când cred foarte mult în ceva. Eu sper ca acest sistem să nu stimuleze ieşirea oamenilor la pensie, cât mai repede, şi să păstreze oamenii”, a mai spus senatorul PSD.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.