Vicepreşedintele Asociaţiei "Împreună pentru A8", Cătălin Urtoi, susţine că primarul din Iaşi, Mihai Chirica, este un "mincinos" şi că "a meritat" să primească acel iaurt, după ce edilul i-a acuzat pe şefii asociaţiei pro-autostradă care au iniţiat protestul de Ziua Unirii că urmăresc să strângă capital politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cătălin Urtoi a scris pe Facebook că Mihai Chirica i-a certat pe organizatorii acţiunii pro-autostradă de duminică din Piaţa Unirii, dar că a omis să facă vreo referire la adresa reprezentanţilor AUR care le cereau oamenilor prezenţi în stradă să nu poarte mască.

"După conferinţa de azi (luni - n.r.), unde a ţinut să ne certe pe cei care am organizat mitingul de ieri pentru autostrada A8, fără să zică un cuvânt împotriva celor de la AUR, care îndemnau ieşenii ieri în Piaţă să nu poarte mască, trebuie să recunosc că un astfel de mincinos şi-a meritat acel iaurt. Păcat că a fost pătat tricolorul, dar este o mai mare ruşine pentru urbea noastră că un astfel de personaj iese cu tricolorul pe piept. Iaurtul l-aţi fi meritat domnule Chirica şi atunci când v-am invitat în marş spre Bucureşti pentru A8 şi ironic ne-aţi spus că rămâneţi la Iaşi să ne faceţi din mână. După declaraţia de azi, o spun cu toată responsabilitatea că AŢI MERITAT ACEL IAURT!”, a afirmat vicepreşedintele Asociaţiei ”Împreună pentru A8”, Cătălin Urtoi.

El a precizat că, duminică, în Piaţa Unirii din Iaşi nu au fost prezenţi doar membri ai asociaţiei sau ai partidului Împreună Pentru Moldova, ci şi oameni simpli.

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a susţinut că este o lipsă crasă de bun-simţ ce s-a întâmplat în Piaţa Unirii, el acuzându-i pe şefii asociaţiei pro-autostradă care au iniţiat protestul din centrul oraşului că urmăresc să strângă capital politic.

Mihai Chirica a spus luni, într-o conferinţă de presă, că moldovenii sunt îndreptăţiţi să aibă autostradă, dar că nu trebuie să ajungem la înjurături în stradă.

Edilul Iaşiului i-a acuzat pe şefii Asociaţiei ”Împreună pentru A8”, cei care au organizat acţiunea de protest de duminică din centrul Iaşiului, că doresc să acumuleze capital politic după eşecul în alegeri al Partidului Împreună Pentru Moldova.

Edilul ieşean a precizat că manifestări pro-autostradă trebuie făcute, dar în cadru organizat şi nu pe 24 ianuarie, când aniversăm Unirea Principatelor Române.

Câteva sute de ieşeni au asistat, duminică, la manifestările oficiale din centrul oraşului dedicate Unirii Principatelor Române, mare parte dintre ei fiind susţinători ai proiectului autostrăzii Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.

La un moment dat, un bărbat l-a stropit cu iaurt pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, edilul ieşean afirmând ulterior că nu-l va acţiona în judecată, dar că gestul arată frustrarea acumulată în societate în ultimii 30 de ani la adresa politicienilor.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.