Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu a declarat miercuri, la festivitatea de decorare a cadrelor IGSU, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, că anul acesta, în peste 26.000 de misiuni, au salvat peste 10.000 de oameni iar în 210.000 de misiuni SMURD au fost îngrijiţi 214.000 de oameni. ”Activitatea dvs nu are nevoie de cuvinte”, a mai spus ministrul. ”Sunteţi o verigă importantă a statului, funcţionaţi excepţional de bine, aţi dobândit o expertiză de prim nivel în lume ca urmare sunteţi şi solicitaţi an de an, să o aduceţi în slujba cetăţenilor din alte state, sunteţi şi ambasadori ai României”, a afirmat Predoiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ceea ce pentru noi înseamnă fapt excepţional, situaţie extremă, risc, pericol, pentru dumneavoastră înseamnă activitate de zi cu zi, misiune cu misiune, salvare cu salvare, şi aţi demonstrat-o din plin şi anul acesta în peste 26.000 de misiuni. Aţi salvat peste 10.000 de oameni. În 210.000 de misiuni SMURD au fost îngrijiţi 214.000 de oameni. Activitatea dvs nu are nevoie de cuvinte pentru a fi descrisă sau are nevoie de un singur cuvânt: Sunteţi salvatori, aduceţi viaţă, protejaţi viaţă şi daţi şansă unor semeni aflaţi în pericol să îşi continue această viaţă”, a transmis ministrul în discurs,

Ministrul Predoiu a mai spus că ”este o profesie la fel de nobilă ca şi cea de medic”.

”Una din datoriile mele este să prezint această importanţă în faţa cetăţenilor, în faţa lumii, pentru că nu numai că ajutaţi semenii dvs dar desfăşuraţi o misiune socială extrem de importantă. Sunteţi o verigă importantă a statului, funcţionaţi excepţional de bine, aţi dobândit o expertiză de prim nivel în lume ca urmare sunteţi şi solicitaţi an de an, să o aduceţi în slujba cetăţenilor din alte state. Sunteţi şi ambasadori ai României, aţi construit un prestigiu, un brand de ţară. Îmi doresc să fiţi conştienţi şi mândri de acest lucru”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Ministrul a mai transmis că pompierii au ridicat această profesie mult deasupra rutinei, obişnuinţei. ”E mai mult decât o profesie, a devenit o vocaţie, aţi făcut din ea artă şi stindard pentru conaţionalii noştri. În opinia mea, prima probă de patriotism este profesionalismul şi seriozitatea şi integritatea. Asta înseamnă să fii patriot şi dvs chiar serviţi patria, aşa cum spuneţi în salutul dvs”, a arătat el. Predoiu a precizat că a stat de vorbă cu mulţi şi după momente grele, după tragedia de la Crevedia şi s-a văzut că şi după ce a trecut pericolul, moralul lor a rămas intact, dorinţa de a se întoarce alături de cetăţeni şi de a servi cetăţenii a fost neştirbită.

”Asta înseamnă să fii un om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Vom încerca şi noi, la rândul nostru, să ne ridicăm la înălţimea dvs şi să vă sprijinim şi să vă reprezentăm onorabil, urmându-vă exemplu, fiind profesionişti în fiecare zi, integri şi serioşi”, a completat Predoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.