Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, i-a transmis luni procurorului şef al DNA să aibă în vedere şi zonele care au impact pe bugetul de stat, care temporar suferă pentru că se practică în contuinuare pe scară largă evaziunea fiscală şi ea e însoţită, invariabil, de corupţie. El a arătat că trebuie să acordăm în egală măsură atenţie unei zone de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţii din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, precizând că sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului că avem acolo corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aţi spus, domnule procuror şef DNA, că există încă un cost ridicat al corupţiei şi că prioritizaţi acţiunile DNA în acele zone care au un impact pe cetăţeni. E foarte bine. Vă rugăm să aveţi în vedere şi zonele care au impact pe bugetul de stat, care temporar suferă pentru că se practică în contuinuare pe scară largă evaziunea fiscală şi ea e însoţită, invariabil, de corupţie”, a spus Cătălin Predoiu, la bilanţul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Ministrul de Interne a precizat că în general, când a vorbit de DNA de-a lungul anilor atenţia s-a concentrat pe mediul politic şi era şi firesc.

”Ce se constată şi constat că trebuie să acordăm în egală măsură atenţie unei zone pe care aş denumi-o de oligarhie administrativ-financiară, adică o serie de funcţii din aparatul administrativ de stat care sunt ocupate ani de zile de aceleaşi persoane, iar unele dintre ele capătă sentimentul impunităţii”, a subliniat Predoiu.

El a continuat: ”Sunt date, informaţii certificate de instituţii ale statului că avem acolo corupţie, evaziune fiscală favorizată de acte de corupţie administrativă, în special în zona vamală, în zona fiscului în general, oriunde se manipulează bani şi valori financiare. Cred că trebuie să ne preocupe în aceeaşi măsură, cel puţin, aşa cum în mod firesc trebuie să ne preocupe corupţia politică. Şi corupţia administrativ-financiară e la fel de gravă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.