Liderul USR, Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor, a avut joi o reacţie, după explozia de pe şantierul A7, el cerând o anchetă rapidă şi profesionistă prin care să se afle vinovaţii acestei tragedii, el afirmând că pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenţia de şantier. ”Este aceeaşi situaţie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău şi Paşcani, semnate cu acelaşi constructor”, spune Cătălin Drulă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Tragice veştile din această dimineaţă de pe şantierul A7, cel mai mare proiect rutier din Europa pe PNRR. În primul rând, gândurile mele merg către victimele acestei explozii şi familiile lor. În al doilea rând, cer o anchetă rapidă şi profesionistă prin care să aflăm vinovaţii acestei tragedii şi măsurile ca să nu se mai repete niciodată. Nu în ultimul rând, este important de spus că pe acest lot de autostradă nu există contract semnat pentru dirigenţia de şantier ("supervizare", în termen tehnici). Este aceeaşi situaţie ca pe 9 din 10 din contractele pentru A7 între Buzău şi Paşcani, semnate cu acelaşi constructor”, spune Cătălin Drulă într-o postare pe Facebook.

Preşedintele USR arată că ”supervizorul este o firmă specializată contractată de Ministerul Transporturilor/CNAIR, cu personal pe toate domeniile (inclusiv Siguranţa şi Sănătatea în Muncă), care urmăreşte toate lucrările desfăşurate pentru conformitate”.

”La aproape 2 ani de când a preluat mandatul Sorin Grindeanu, licitaţiile pentru contractarea acestor servicii esenţiale nu sunt încheiate pe 9 din 10 loturi ale A7 Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani”, afirmă Drulă.

Autorităţile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roşu de Intervenţie, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe şantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcţia autostrăzii au murit, iat alţi cinci au fosr răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.