Cătălin Drulă a anunţat că va propune, marţi în şedinţa online a Biroului Naţional al USR, ca alegerile pentru noul preşedinte al partidului să aibă loc în perioada 24-28 iunie, pe 28 iunie să predea mandatul noului preşedinte ales, şi pe 29 iunie să se desfăşoare Congresul USR pentru validarea noului lider al formaţiunii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Câteva lămuriri legate de paşii statutari/tehnici care urmează în USR. Astăzi voi convoca (1) Congresul USR pentru alegerea (2) unui nou Birou Naţional, pe data de 29 iunie, la Bucureşti. De asemenea, voi propune astăzi Biroului Naţional, organizarea alegerilor pentru următorul preşedinte al USR, în perioada 24-28 iunie. (3) Pe data de 28 iunie, îi voi preda mandatul noului reşedinte ales”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.

„USR merge înainte”, a continuat el.

Mişcarea reformistă, modernizatoare din România trebuie să continue. Următoarele obiective sunt luptele din toamnă. Alianţa PSD-PNL poate fi oprită (au avut 48% la europarlamentare) cu votul şi încrederea oamenilor care îşi doresc alt viitor în România”, a mai precizat Drulă.

El a mai explicat că, potrivit Statului USR, preşedintele are atributul convocării Congresului partidului, iar alegerea Biroului Naţional este făcută de către Congresul partidului, prin votul delegaţilor). De asemenea, tot conform Statului formaţiunii, alegerea Preşedintelui partidului este făcută online cu votul tuturor membrilor.

Liderul USR Cătălin Drulă a anunţat, luni, că va convoca, în cel mai scurt timp, alegeri interne în USR pentru desemnarea unui nou preşedinte al partidului. El a mai spus că rezultatul alegerilor a fost sub aşteptări şi că şi-l asumă.

De asemenea, fostul comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Bercean a anunţat, tot luni, că Dan Barna va fi preşedintele interimar al USR, fiind vicepreşedintele care a obţinut cel mai mare număr de voturi după Drulă.
 

 

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.