Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat, într-un mesaj care marchează cinci ani de la protestul din 10 august 2018, că lupta pentru drepturi şi democraţie este mai actuală acum ca oricând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„«Un tratament inuman şi degradant». Asta scriu procurorii în rechizitoriul Dosarului «10 august», trimis în sfârşit în judecată după cinci ani de la protestul din Piaţa Victoriei. Mii de oameni au fost agresaţi la comanda PSD pentru că au îndrăznit să iasă în stradă. Nimeni nu are voie să submineze drepturile fundamentale în România. Nici PSD, nici PNL. Anul acesta, sub patronajul lui Iohannis, Ciucă şi Bode au introdus - cu votul PSD - prin lege pedepse cu închisoarea pentru proteste”, a scris Cătălin Drulă, joi pe Facebook.

El a adăugat că „«democraţia la dubă» este preţul pe care oamenii cinstiţi din România îl plătesc pentru liniştea pe care şi-o doresc PNL şi PSD”.

„Lupta pentru drepturi şi democraţie este mai actuală azi ca oricând. Iar asaltul orchestrat de Iohannis, Ciolacu, Ciucă şi Bode va fi oprit de românii oneşti la vot în 2024”, a conchis Drulă.
Şaisprezece persoane, între care fostul adjunct al directorului general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti (DGJMB) Laurenţiu Cazan, fostul inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române Sebastian Cucoş, fostul prim-adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române Cătălin Sindile, au fost trimise în judecată în Dosarul 10 August.

În urma incidentelor din 10 august 2018, 433 de persoane au fost rănite. Până în prezent, s-au constituit parte civilă în dosar 312 dintre persoanele vătămate.

Trimiterea în judecată vine la cinci ani de la incidente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.